Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Κωστής Σιμιτσής - Πολιτική οραμάτων ή διαχείριση της πολιτικής;" Ή Προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων;

Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον όσα γράφει στο blog του ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με προχθεσινή ημερομηνία και με τίτλο «Πολιτική οραμάτων ή διαχείριση της πολιτικής;» Είναι καλό κάπου-κάπου να αρθρογραφεί ο Δήμαρχος Καβάλας, για να διαπιστώνουμε την ανεπάρκειά του και να κατανοούμε, γιατί αυτή η πόλη, αυτός ο Δήμος δεν πάει μπροστά, όπως μας είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Διαπιστώνουμε τώρα, ότι είναι απολύτως φυσικό, ο Δήμος Καβάλας να «μπει μεν σε κίνηση», αλλά σε κίνηση όπισθεν! Είχαν πιστέψει οι καβαλιώτες ότι ο Κωστής Σιμιτσής, ως νέος άνθρωπος, θα αφομοιώσει γρήγορα τις αρχές της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, αν και δεν διετέλεσε επιχειρηματίας και ότι θα πάρει σωστές αποφάσεις, για να σπρώξει μπροστά το Δήμο. Με σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ως νομικός, πίστεψαν οι καβαλιώτες ψηφοφόροι- ότι δεν μπορεί- θα έχει κατανοήσει σε ένα μεγαλύτερο βαθμό από τους άλλους, πως λειτουργεί και τι δράσεις στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο άρθρο του ο Δήμαρχος, προσπαθεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες του και να αποδώσει την ανεπάρκειά του για την εκτέλεση του καθήκοντος, που οι καβαλιώτες με συντριπτική πλειοψηφία του ανέθεσαν, στην κυβέρνηση και στην … ατυχή δομή των Δήμων που πρέπει να λειτουργούν με κοινωνικά κριτήρια και όχι με επιχειρηματικά. Υποστηρίζει, ότι ο καλός επιχειρηματίας θα απέλυε τους υπαλλήλους του, ενώ αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Δήμαρχος. Εδώ είναι ένα από τα μεγάλα λάθη του. Ο καλός επιχειρηματίας δεν απολύει τους υπαλλήλους του, γιατί τους θεωρεί εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχείρησής του και έτσι πρέπει να τους δει και ο Δήμος. Πρέπει να τους εμπνεύσει, να τους αναγάγει σε συνεργάτες του, να βρει το «κουμπί» τους, και να τους κάνει να γίνουν παραγωγικοί. Με τη δουλειά τους, να φέρουν την ανάπτυξη στο Δήμο. Να μην τους έχει να τεμπελιάζουν. Νοικοκυρεύει ο Δήμαρχος τα οικονομικά του και αποφεύγει τις σπατάλες, που κάνει, είτε η διοίκηση, είτε το προσωπικό από συνήθεια, είτε από ελλιπή έλεγχο, είτε από αδιαφορία.
Οι Δήμαρχοι «τσακάλια» αναπτύσσουν δημόσιες και προσωπικές σχέσεις με διάφορους παράγοντες της δημόσιας ζωής, έστω κι αν αυτοί ανήκουν στον απέναντι πολιτικό χώρο και τους πιέζουν να βοηθήσουν με χρηματοδοτήσεις έργων τους. Τους γίνονται «τσιμπούρια».
Η Ε.Ε. έχει χιλιάδες ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων, με προγράμματα, που κανείς δεν θα έρθει στο Δημαρχείο να σε παρακαλέσει να τα αξιοποιήσεις. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να τα ψάξεις και να τα αξιοποιήσεις για το καλό του τόπου σου. Να έχεις πίσω σου την κατάλληλη οργάνωση για να ετοιμάζεις μελέτες, αν είναι δυνατόν χωρίς έξοδα, για να μπορείς να εντάξεις έργα.
Αυτά και πολύ περισσότερα, χρειάζεται ένας Δήμαρχος και βέβαια όχι τη μιζέρια στην οποία δείχνει (στο άρθρο του) να βυθίζεται ο αγαπητός Δήμαρχος Καβάλας.


Τομέας Επικοινωνίας της Δημ.Τ.Ο. ΝΔ Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου